Nyheter

På grund av väderleken startar entreprenaden först på måndag 10/5 med ställningsbygge runt hela Badstrandshuset, vissa transporter av ställningsmaterial kan förekomma även under slutet av denna vecka. Ställningsbygget börjar först nere på terrassen för att bli klara där så tidigt som möjligt, och så att ställningarna där förhoppningsvis kan rivas redan under mitten av juli månad. Vi ber alla ta bort (åtminstone ca 1,5m närmast väggen som är den bredd ställningen bygger, och dra in alla markiser) och/eller täcka in känsliga möbler mm, då smuts kommer att falla ned under arbetes gång när rivning på taket pågår. Under byggtiden nätas ställningen och gångbryggan längs takfoten in ca en meter under takfot för skydd emot nedfall, övrig del av ställningen består av ett antal ställningstorn c/c ca 8m och stagande stålrör, dvs inga gångbryggor som nämnvärt stör och skymmer ljuset in i lägenheterna. Ställning kommer slutligen att byggas runt hela Badstrandshuset, dvs även på gavlar och emot gården.

Samtidigt påbörjas kommande vecka jobbet på Flottbrohuset där ingen ställning för dagen bedöms som nödvändig, utan jobbet bedrivs där huvudsakligen med sky-lift i inledande skede när hängrännor monteras, och därefter monteras skyddsnät längs takfoten.

Gå gärna även in på hemsidan och öppna informationsfilen och läs meddelandet från föregående vecka som ger ytterligare info om projektet.

Styrelsen/ gm Sten

 

Trädgårdsgruppen har utöver nyplantering underhållit trädgården med bevattning, gödsling, rensning, beskärning, gräsklippning och hantering av julbelysningen m.m.  Fler bänkar och bord har också införskaffats för kaffestunden utomhus. 


Nyplantering under året i urval

Örtagården

Nya örter och en vindruvsranka har planterats. Örtagården är till för alla boende och här kan ni hitta basilika, mynta, salvia, rosmarin, timjan, oregano och ljuvlig lavendel.

 

ÖrtagårdenPergolan 

Ringblomma och förgätmigej planterades i pergola rabatterna. Hallonbuskar planterades i anslutning till pergolan och även i rabatten mot Flottbrovägen huset. Bakom pergolan planterades två rabarber buskar att njuta av till nästa sommar.Pergolan


Hallonbuskar

 

Badstrandsvägen 

Tusensköna och vallmo planterades här. 

Rabatten längs Badstrandsvägen


Gammelgårdsvägen 

På gaveln planterades solrosor och dessa trivdes så bra att de blev gigantiskt höga! Rosa malva, ringblomma och prästkragar planterades också.Solrosrabatten på Gammelgårdsvägen


Våren är här! 

Vill du vara med och ta hand om vår fina trädgård och har idéer på hur vi kan förändra och utveckla vår utemiljö? Vi söker fler deltagare till trädgårdsgruppen och berättar gärna mer om vad det innebär! Kontakta Sara Lundberg_
_

Hej kära medlemmar! 

Föreningen har blivit kontaktade av bolaget Akelius som just nu hyr ut lediga parkeringsplatser på Stenshällsvägen 9.

Vid intresse så kan man kontakta Maria Karlsson via mejl:  

De erbjuder ett rabatterat pris på dessa platser under hela 2021 där man betalar endast 550 kronor per månad.

Därefter så gäller ordinarie pris på 842 kronor per månad (plus årlig hyreshöjning) från och med 2022.

 

Mvh

Styrelsen (Sebastian)

 

 

Hej kära medlemmar, 

Pga den tillfälliga pandemilagen och att flera medlemmar hört av sig och önskat att delta på distans så har vi beslutat att ha en virtuell årsstämma i år. Vi behåller samma tid och datum som tidigare. Länken till Google Meet konferensen hittar ni nedan. 

 

Kallelse till föreningsstämma i Brf Klädstrecket 24

Tid: 11:e april 2021 kl 11:00

Plats:

Digitalt via Google Meet klicka här!  (Du behöver inte ladda ner något utan du behöver bara ha en webbläsare)

Om du inte kan ansluta via länken ovan så kan du ringa in till mötet istället:

‪Tel: +46 8 505 459 20‬

PIN: ‪216 009 049‬#

 

Samtliga handlingar (kallelse, dagordning samt bilagor) laddas ner här: Årsstämma 2021 v2.pdf (OBS! Underhållsplan ligger sist i dokumentet)

Styrelsens ambition är att stämman ska kunna genomföras på max en timme, varför vi ber alla att läsa på utdelade dokument i förväg och vara förberedda på att omgående rösta på respektive fråga enligt dagordningen.

Inga föredragningar kommer att hållas av styrelsen och endast korta frågor/diskussioner kommer att tillåtas. Frågor där medlemmarna önskar mer information och diskussion kommer istället att bordläggas för att tas upp under ett extra möte efter årsmötet. Ställ gärna även frågor till styrelsen i förväg via styrelsemailen () så ska vi besvara detta redan före mötet alternativt under stämman.

För att hålla nere antalet deltagare vid mötet bör max en person per hushåll delta, och styrelsen ser gärna också att medlemmar om så är möjligt inte närvarar utan istället röstar via annan betrodd person som då ska ha fullmakt.

Om du vill ha informationen utskriven kontaktar du i första hand styrelsen via styrelsemailen () alternativt kassör Monica Melin på 070-768 97 72.

 

Mvh

Styrelsen (Sebastian)